Her insanın diş rengi de cilt rengi gibi kişiye özeldir. Genlerle belirlenmiştir. Fakat zamanla veya bazı etkenlerle birlikte de dişlerimizin rengi değişir. Buna renklenme diyebiliriz. Renklenme temelde ikiye ayrılır:
Boyar madde içeren yiyecek ve içecek, sigara ve diğer tütün ürünleri dişlerde renkleşmeye yol açar. Düzenli diş fırçalama bu etkiyi azaltsa da tamamen engelleyemez. Fakat bu renklenmeden kurtulmak kolaydır. Rutin diş hekimi ziyaretlerinde yapılacak diş taşı temizliği (detertraj) ve parlatma (polisaj) ile dişlerimiz lekelerinden arınır ve kendi rengine döner.
Artan yaş ile oluşan sarı renklenme, tetrasiklin gibi antibiyotiklerden oluşan grimsi renklenme, florun fazla alımıyla oluşan (florozis) grimsi mat beyaz renklenme, kanal tedavisi sonrası oluşabilen kahverengimsi grimsi renklenme vb.. Renklenmeler. Bu renklenmelerden kurtulmak basit temizlik işlemleriyle mümkün değildir.
Diş beyazlatma işlemi yani bleaching işte bu iç renkleşmelerden kurtulmada veya doğuştan sahip olduğumuz diş rengimizi açmada kullanılır.