Laminate porselenlerinizin bakımı
Temelde günde en az iki kez doktorunuzun gösterdiği şekilde fırçalama ve diş ipi kullanmanızı öneriyoruz. Diş macunu olarak da aşındırıcı özelliği olmayan flor içeren macunları kullanmalısınız.
Laminate porseleninizle dişin dişetine yakın kısmında kesinlikle bakteri plaklarının birikmesine izin vermemelisiniz. Zaten gerek klinik gerekse laboratuar aşamasında doktorunuz bu bölgeye çok önem vermiştir. Siz de biraz daha özenle bu bölgeyi fırçalayarak korumalısınız. Aksi takdirde buradaki plak birikimi dişeti iltihabına ve hatta dişeti çekilmesine sebep olacaktır.
Aşırı ve sert kuvvetlerden kaçınmalısınız. Örneğin çeşitli darbeler, devamlı tırnak yeme, ağzınıza darbe gelecek bir spor aktivitesiyle uğraşıyorsanız ağız koruyucu takmalısınız. Eğer gece diş sıkma alışkanlığınız varsa mutlaka doktorunuzun yaptığı koruyucu plakları takmalısınız.
Tabi ki altı ayda bir diş doktorunuza mutlaka görünüp özellikle bakteri plakları oluşup oluşmadığını kontrol ettirmelisiniz.
Laminate porselenlerin yapımının uygun olmadığı durumlar
•Sağlıksız dişetleri olan kişilerde.Bu kişilerin öncelikle dişetleri tedavi edilmelidir.
•Dişin büyük bir kısmı kaybedilmişse
•Yine büyük miktarda dişin mine yapısının kaybedildiği durumlarda. Laminateleri yapıştıran bondingler büyük oranda mineye tutunurlar. Mine az ya da hiç yoksa yapıştırma sorunu olur.
•Dişleri daha önceden kesilmiş kişilerde.
•Özellikle geceleri farkına varmadan dişlerini gıcırdatan(bruxizm)kişiler mutlaka ama mutlaka gece koruyucu plak kullanmaları gerekir. Aksi takdirde laminate porselen hastası olamazlar.